Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



„Polska smakuje” – wystawcy z Polski na targach ANUGA 2013

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: Sławomir Lewandowski | 2015-12-20 19:54:39
niemcy, germany

Od 5 do 9 października 2013 po raz kolejny odbywają się w Kolonii największe na świecie Międzynarodowe Targi Spożywcze ANUGA. Tylko tu spotykają się jednocześnie przedstawiciele świata gospodarki żywieniowej z całego świata - czołowi gracze branży produkcji żywności, napojów, handlu i gastronomii.

Od 5 do 9 października 2013 po raz kolejny odbywają się w Kolonii największe na świecie Międzynarodowe Targi Spożywcze ANUGA. Tylko tu spotykają się jednocześnie przedstawiciele świata gospodarki żywieniowej z całego świata - czołowi gracze branży produkcji żywności, napojów, handlu i gastronomii.

W tym roku pojawi się silna reprezentacja wystawców z Polski. Swoje oferty zaprezentuje w sumie 147 polskich firm. Paleta produktów polskich przedsiębiorstw handlowych i produkcyjnych obejmuje wszystkie obszary działalności branżowej obecne na targach. Szczególnie licznie reprezentowani będą polscy producenci wyrobów mlecznych, mięsnych i mącznych, a także produktów Fine-Food.

Wyjątkowy smak kuchni polskiej to unikalne receptury, wysoka wartość odżywcza, tradycyjny charakter i niezwykle wysoka jakość produktów, które tworzy się w zgodzie ze standardami produkcji zrównoważonej, gwarantowanej przez prawo Unii Europejskiej. Rozwój technologiczny sektora od momentu przystąpienia Polski do UE, umożliwił modernizację systemów produkcyjnych i przetwórczych oraz znaczny wzrost możliwości produkcyjnych.

Polska jest uznawanym na arenie międzynarodowej producentem żywności, ponieważ dysponuje idealnymi warunkami środowiskowymi, co sprzyja wytwarzaniu zdrowych i wyjątkowo smacznych produktów. W całym kraju rozwija się rolnictwo ekologiczne, czego dowodzi dynamicznie rosnący udział nowopowstałych, innowacyjnych gospodarstw rolnych.

Przepisowe wykorzystanie natury i surowców naturalnych sprawiło, że Polska zalicza się obecnie do czołowych producentów żyta, ziemniaków, pieczarek, malin, truskawek, wiśni i jabłek na świecie. Nasz kraj należy do grupy najważniejszych producentów owoców i warzyw w UE. Ponadto zajmujemy również wysoką pozycję w europejskim rankingu produkcji mięsa oraz mleka.

 

Podczas targów - 7 października 2013 w godz. 11.00 -16.15

odbędzie się organizowane przez Polską Agencję Rynku Rolnego oraz Krajową Radę Drobiarstwa

seminarium branżowe
"Zakochaj się w polskiej żywności - jakość, smak, tradycja",
połączone z degustacją polskich specjałów.

Miejsce: Kölnmesse, Kristallsaal 3

 

Seminarium jest wyjątkową okazją dla osób zainteresowanych:

- nowymi możliwościami handlowymi,

- nowoczesnymi programami bezpieczeństwa i jakości produktów spożywczych,

- bieżącymi informacjami na temat polskiego rynku żywnościowego,

- współpracą z polskimi partnerami handlowymi z sektora produkcji żywności

 

** udział w seminarium i degustacji jest bezpłatny **

 

Zgłoszenia: centrum informacyjne

Fax: +49 221-3798367

Email: polnische_lebensmittel@aol.com

 

Pełna lista polskich wystawców ma targach ANUGA na stronie:

 

Polskie produkty spożywcze to:

  • niepowtarzalne receptury,
  • zdrowe i ekologiczne produkty,
  • tradycja kultywowana od wieków,
  • niezrównany i wyjątkowy smak,
  • marka najwyższej jakości
  • różnorodne specjalności regionalne.

Weź udział w seminarium i przekonaj się sam!

 

http://www.arr.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2021&Itemid=646